Om oss

Klubben bildades 1942 i namnet VästboPolismänsPistolskytteklubb av polismännen i Gislaved/Reftele. Därefter beslutades att klubben skulle ansluta sig till såväl Svenska Polisens Idrottsförbund som Svenska Pistolskytteförbundet. Anslutningen i de båda förbunden skulle gälla från och med 1 januari 1943. Årsavgiften bestämdes till 3:-

I modern tid så heter klubben Västbo Pistolklubb och håller till vid Eriksdal i Gislaved.

Klubben har idag 50 medlemmar som skjuter allt från precision och fält till PPC.

Största delen av tävlandet sker i fältskyttet där klubben brukar ha en del representanter till SM som går i juli månad varje år.

Västbo Pk har en hel del klubbmästerskap som härörs till Sportskytteförbundet som klubben gick ur i mitten av 90-talet samt en del andra grenar inom det nationella skyttet. Under alla år har klubben haft en intern tävling i fält som kallades Skinkan som med tiden blev en tävling för kretsens skyttar. Med tanke på att skyttarna ökade till dessa tävlingar så bestämdes det att hyra Västboskyttecenter år 2004 för årets upplaga av skinkan som visade sig att bli en succé. Det följdes upp av en sommartävling Västboträffen som skjuts av i juni månad. Vintertid så minskar skyttet utomhus och förläggs inomhus där vi skjuter luftpistol mellan oktober och mars.